Rolluiken

Voorzetrolluiken kunnen gemonteerd worden voor elke bouwstijl en in de kleur naar wens. U kan kiezen voor een manuele bediening met lint of stang of voor een elektrische bediening. In dat geval kan u het voorzetrolluik automatisch op- en af laten rollen via een schakelaar of afstandsbediening. Nog eenvoudiger wordt het wanneer u kiest voor een schakelklok. Zo kan u het voorzetrolluik instellen om op- en af te rollen op vaste tijdstippen.

 

Techniek

Vanuit een sterke bak rolt, via geleiders, een pantser van in elkaar gehaakte lamellen. De lamellen zijn dubbelwandig en volgeschuimd, voor stevigheid en isolatie. Rolluiken worden standaard voorzien van stevige ophangveren, waardoor het van buitenaf opduwen van het rolluik onmogelijk is.

 

Materiaal

Kast, geleiders en lamellen zijn van een hoogwaardige kwaliteits-aluminium en daardoor onverwoestbaar en volledig weerbestendig. De lamellen zijn van duurzaam PVC. Meestal wordt gekozen voor isolerende dubbelwandige aluminium profielen met een dubbele laklaag. Ook staal of geëxtrudeerd aluminium zijn mogelijk voor extra sterke rolluiken.

 

Model en vormgeving

De kast of bak is meestal mooi afgeschuind voor een betere lichtinval. Modern en elegant zijn nu nieuwe ronde kasten. Ook vierkante kasten zijn nog steeds mogelijk.

 

Kleuren

Naast de basiskleuren wit, bruin, grijs, lichtbeige, zijn er nu talrijke andere kleuren verkrijgbaar, nl: beige, ivoor, creme, teak, groen, blauw, rood, zwart en zilver-metaal. Ook elke ral-kleur is leverbaar, zodat bij elke huisstijl een passende kleur gevonden kan worden.

 

Bediening

De rolluiken worden bediend d.m.v. band of koord. De bediening bevindt zich vanwege de veiligheid altijd binnen. De laatste jaren worden steeds vaker rolluiken geplaatst met elektrische bediening. Laat uw rolluik specialist u het gemak van een motor eens demonstreren en u zult het met ons eens zijn, dat eigenlijk op ieder rolluik een motor thuishoort. Voor een compleet overzicht van de domotica mogelijkheden, ga naar onze rubriek automatisering.

 

Voordelen:

 

  • rolluiken voor montage achteraf
  • inbraakwerend
  • isolerend, bescherming tegen koude en warmte
  • zonwerend
  • geluidsisolatie
  • bescherming tegen regen en sneeuw
  • inkijkwerend
  • verduisterend of gecontroleerde lichtinval